Роботизований комплекс для зварювання будівельних лісів

           Головною відмінністю нашої компанії є орієнтація на модернізацію виробництва і оснащення його новим, сучасним обладнанням. В кінці минулого року технологічний парк обладнання дільниці будівельних конструкцій, яку очолює Сакановський С.М., поповнився промисловим зварювальним роботом Fanuc Arc Mate 100iC/8L з програмним забезпеченням ARC Tool, розробленим спеціально для застосування в дуговому зварюванні.

           Сучасний робот Kemppi, який є основою комплексу, має гнучкі налаштування програм, що дає можливість виконувати досить складні зварювальні операції в важкодоступних місцях.  Не можна не відзначити більш високу якість зварювальних робіт, які виконує робот, в порівнянні зі звичайними ручними апаратами. Зварні шви мають більш рівний вигляд і лягають з граничною точністю. Конструкція робота вельми мобільна, і зварювальна головка на рухомих плечах  може досягати тих місць, які при ручному зварюванні були б недоступні.

           Уміння зварювати різні вироби зварювальний робот набуває в процесі «навчання». І «навчає» його Телятник Олександр, висококваліфікований електрозварник. Командами з пульта Олександр змушує зварювальний робот виконувати необхідні рухи. Одночасно з даними про геометрію вироба він вводить в систему управління програму його обробки. Отримавши «завдання», робот потім вже діє самостійно, в автоматичному режимі. Система «навчання» забезпечує не тільки рух електрода по будь-якій складній траєкторії, але і видає команди на збудження дуги, зміну швидкості подачі дроту, заварки кратера шва і т.п. У бібліотеці програм зберігається інформація про алгоритм зварювання найрізноманітніших виробів.

           Застосування зварювального робота дозволяє отримати цілий ряд переваг, таких як підвищення ефективності, поліпшення якості та високий рівень безпеки процесу зварювання.